Somn fără sforăit

Somn fără sforăit

Astăzi doresc să evidențiez frica de ceva nou și necunoscut. Pentru că e absolut normal, cănd este neclar:

  • Ce fel de dispozitiv de respirație mi se oferă?
  • Cum va afecta; nu va înrâutăți lucrurile?
  • Trebuie să dorm cu dispozitivul de respirație pentru tot restul vieții mele?
  • Dacă mă sufoc?!
  • Cât timp trebuie să dorm cu dispozitivul ăsta de respirație?

Cu astfel de preocupări se confruntă majoritatea pacienților cărora li s-a prescris terapia CPAP.

Voi răspunde la întrebările date în ordine.

 Dispozitivul de respirație CPAP a fost inventat în anul 1981, și de atunci este utilizat în practica medicală mondială; până în prezent, sa acumulat o experiență impresionantă. În plus, dacă înainte dispozitivul CPAP arăta ca o noptieră, acum e destul de mic pentru a fi plasat pe ea. Îl puteți lua cu siguranță în vacanță.

 Dispozitivul CPAP modern este echipat cu protecție dublă, astfel încât pacientul să nu se sufoce în timpul unei întreruperi de energie electrică (în primul rând, există găuri de ventilație în mască, în al doilea rând, dispozitivul nu interferează cu respirația independentă a pacientului chiar și atunci când este oprit).

 Dispozitivul nu respiră în locul pacientului, el îl ajută suficient doar pentru a inspira, mai departe pacientul respiră independent.

 De obicei, pacienții se simt mai bine în prima săptămână de utilizare constantă a dispozitivului pe tot parcursul nopții. Astfel nu este nevoie să așteptați mult pentru a simți efectul.

 Despre utilizarea pe termen lung a dispozitivului – totul este foarte individual; depinde de reacția organismului la terapie. În majoritatea cazurilor, necesitatea utilizării permanente a dispozitivului CPAP persistă timp de cel puțin un an și depinde foarte mult de normalizarea greutății corporale. Care, la rândul său, depinde de angajamentul pacientului de a corecta obiceiurile alimentare și stilul de viață.

 Calitatea vieții se îmbunătățește după doar câteva luni de utilizarea dispozitivului CPAP.

 Terapia CPAP nu provoacă dependență, are chiar și o anumită rezervă de efect terapeutic, dacă există o scurtă pauză.

Cu toate acestea, există o gamă limitată de contraindicații pentru a utiliza dispozitivul CPAP, pe care medicul le discută cu pacientul în timpul consultației inițiale.