Despre Aplicație
Despre Aplicație

Aplicaţia «Доктор СНЮСЬ»

Sindromul de apnee obstructivă de somn este una dintre cele mai răspândite şi periculoase dereglări ale somnului care poate fi cauza sau factorul de agravare a altor afecţiuni cum sunt diabetul, bolile sistemului cardiovascular, obezitatea şi depresia. 85% din pacienţi cu sindromul de apnee nu cunosc că suferă de această boală. Mai mult ca atât, ei nu conştientizează riscul şi nu se adresează pentru a primi tratamentul corespunzător, de aceasta diagnosticarea la timp a apneei este foarte importantă. Anume de aceasta acum noi oferim un produs digital individualizat pentru screeningul apnoe pe baza înregistrărilor sonore ale horăitului.

Diagnosticarea apneei de somn în condiţiile actuale nu mai este atât de dificilă cum a fost cu cinci ani în urmă, dar adeseori nu toţi medicii sunt capabili să suspecte la pacient sindromul de apnee obstructivă de somn în procesul de colectare a datelor de anamneză, deoarece simptomele de apnee obstructivă de somn sunt foarte asemănătoare simptomelor altor afecţiuni, dar foarte puţini medici şi mult mai puţini pacienţi asociază patologia care se manifestă în timpul somnului cu afecţiunea de care suferă pacientul.

Compania noastră a elaborat o aplicaţie inovaţională pentru dispozitive mobile care ajută medicului să stabilească o diagnoză preliminară pentru a afirma cu certitudine că pacientul urmează să treacă examenul medical.

Pentru a efectua screeningul pacientul trebuie să instaleze aplicaţia pe telefonul său mobil, să se înregistreze ca pacient şi urmând instrucţiunea respectivă, să treacă procedura de diagnosticare. Ceva mai târziu, după descifrarea înregistrărilor audio vă vor fi expediate rezultatele analizei cu recomandări.

Programul colectează de la pacient datele de anamneză despre simptomele existente, inclusiv parametrii de somnolenţă în decursul zilei şi factorii personali de risc asociaţi cu existenţa afecţiunilor cronice. Aceste date, împreună cu rezultatul analizei, asigură o precizie înaltă de pronosticare. “Др. Снюсь” expediază fişierele cu înregistrări sonore la un cloud server unde ele sunt procesate conform unor algoritme speciale. Se generează raportul care ulterior este prezentat pacientului. Aplicaţia efectuează înregistrarea audio şi analizează schemele caracteristice respiraţiei pacienţilor care suferă de sindromul de apnee obstructivă de somn. Aplicaţia mai permite ascultarea fragmentelor înregistrărilor care conţin cele mai caracteristice «imagini» ale horăitului cu sistarea respiraţiei.

Funcţionalitatea unică a aplicaţiei «Др. Снюсь» constă în faptul că ea permite efectuarea screeningului în condiţii de casă prin metoda fără contact, adică, fără oarecare senzori fixaţi pe corpul pacientului. Comoditatea şi simplitatea utilizării dispozitivului înlătură obstacolele principale în procesul testării. Specialiştii noştri mai oferă şi conţinutul educaţional şi motivaţional pentru a îi ajuta pe cei supuşi riscului în adresarea la medic pentru diagnosticare medicală, pentru obţinerea tratamentului recomandat şi pentru monitorizare ulterioară.

Majorarea accesibilităţii screeningului contribuie la majorarea numărului de persoane care pot beneficia de asistenţă medicală, la reducerea numărului de pacienţi care suferă de forme medii şi grave de apnee şi ca urmare – la majorarea calităţii şi duratei de viaţă a pacienţilor noştri, acesta fiind scopul nostru principal.

Despre Aplicație
Despre Aplicație
Despre Aplicație