Lucru cu psiholog în cazul de tulburări de somn și tulburări de respirație în timpul somnului.

Noi des auzim despre importanța somnului de calitate și bine înțelegem cât de tare afecteaza toate aspectele vieții noastre, inclusiv sănătatea și eficiența. Dar realitatea arată altfel : într-o grămadă de îngrijiri de zi cu zi se pierde grija de sine. Noi nu observăm momentul când sforăitul și insomnia devin «companionii» noștri, care strigă despre necesitatea de a fi atent la bunăstare personală. Noi ignorăm, dăm vina pe oboseală, vârstă, circumstanțe, punând în pericol nu doar propria sănătate, dar si sănătatea oamenilor apropiați care sufâră de sforăitul nostru.

Pe lângă problemele cu sănătatea fizică obținem oboseală acumulată, anxietate de fond, apatie, stare proastă, suntem iritați și nu avem interes pentru viață. Dar v-ați gândit vreodată că uneori anume caracteristicile mentale individuale și circumstanțile complicate de viață provoacă tulburările de somn și tulburările de respirație în timpul somnului? Pot exista o mulțime de motive psihologice pentru somnul neliniștit și dificultățile de a adormi. De exemplu, frica inconștientă de a muri în timpul somnului poate provoca insomnie cronică, pentru că astfel se blochează pericolul potențial. Putem concluziona, că somnul de calitate și starea mentală stabilă – sunt concepte interdependente.

Prin urmare, pe lângă consultația cu un somnolog și diagnostica necesară, este nevoie de consultația și cu un psiholog, care vă va ajuta să identificați și să conștientizați  trăsăturile individuale ale mentalității dumneavoastră și să rezolvați problemele actuale.

Ați auzit vreodată termenul  «asumă-ți responsabilitatea pentru propria viață»? Dar despre ce merge vorba cu adevărat? Despre curajul de a face față problemei, de a se scufunda în ea și de a găsi soluție potrivită. Despre capacitatea de a auzi și de a reacționa la timp când sună clopoțelele de alarmă. Despre grija de sine la toate nivelurile.

Echipa noastră de profesioniști este gata să ofere asistența necesară, care va contribui la îmbunătățirea calității vieții dumneavoastra!